KORT BIO

Majbritte Ulrikkeholm
Født i 1964.

Sanger, komponist, forfatter og underviser.

Majbritte Ulrikkeholm har gennem de sidste 30 år været professionel sanger, komponist og forfatter. Hun har udgivet 15 Cder med egen musik og har fået udgivet 16 bøger (romaner, erindringer og fagbøger). 8. november udkommer hendes 17. bog De udødelige svaner – MAGISKE fortællinger digte og drømme. I denne bog har Majbritte samlet tekster fra 25 års skriveliv sammen med helt nye tekster. Som en bonus er der en bog i bogen: Et liv med plads til sjælen – optegnelser fra en forvandlingstid. Med denne bog fejrer Majbritte Ulrikkeholm sit 25 års jubilæum som forfatter.

Majbritte begyndte allerede som barn at optræde og skrive sange. Siden gik hendes vej over gospel i Etta Camerons gospelkor og i 1991 pladedebuterede hun med sin egen gruppe Ladies First. Siden gik hun solo.

I 1997 debuterede hun som forfatter med erindringsromanen Ind i min himmel. Her skabte Majbritte Ulrikkeholm en ny skrivestil, hvor erindring og fiktion mødes i et fælles udtryk. Romanen var tæt forbundet med hendes sange, og i 1998 modtog hun Statens Kunstfonds tre-årige arbejdslegat som komponist og tekstforfatter: “for hendes evne til at få det enkle danske sprog til at blomstre og skabe billeder “.

Ved siden af sin kunstneriske karriere underviser hun mennesker i at forløse deres iboende ressourcer via arbejde med stemme og kreativitet og er mentor og vejleder for andre undervisere. Hun begyndte som ganske ung at undervise professionelle sangere og musikere ved rytmiske og klassiske konservatorier og fik stor erfaring i at at arbejde med kunstneres blokeringer i forhold til scenen. Dette arbejde overførte hun til mennesker med anden baggrund, som kunne bruge redskaberne på livets scene. Dette arbejde er beskrevet i bøgerne Det magiske rum og Gudindens genkomst. 

Majbritte Ulrikkeholm er desuden en aktiv stemme i det offentlige rum, hvor hun blandt andet har været fast paneldeltager i programmet Netværket på P1. 

“Har man sans for mirakler, er der meget at hente hos denne kunstneriske kvinde, der ikke vil nøjes med noget, der bare fungerer, men stædigt insisterer på, at livet skal leves som et højt hurra. Også selv om det gør fandens ondt indimellem.”

Susanne Bjertrup, Politiken

CV

Majbritte Ulrikkeholm
f.1964: sanger, sangskriver, forfatter og underviser

Majbritte Ulrikkeholm optrådte allerede som barn i gruppen Rødderne og fik som attenårig sin første hovedrolle som sanger og skuespiller ved Nyborg Voldspil. Herefter fortsatte karrieren over cabaret og gospel, der udmyntede sig i gruppen Ladies First, som turnerede med Majbrittes egne sange.

1991: Ladies First udgiver den første CD “Dedicated”

Herefter gik Majbritte Ulrikkeholm solo og udgav “Majbritte Ulrikkeholm” i1994. CDen bar præg af tiden med gospel, og allerede i 1995 udkom efterfølgeren “Rain”. I 1996 udkom “Sange til Elisabeth”, som var Majbrittes første CD med danske tekster.

I 1998 præmieres tekst og musik fra “Sange til Elisabeth” af Statens Kunstfond med det eftertragtede treårige arbejdslegat.

1997: Majbritte Ulrikkeholm debuterer som forfatter med erindringsromanen “Ind i min himmel”, som efterfølges af hendes første roman i 1999 “Marias mirakel”.

I 2000 mødes forfatteren og fortælleren i projektet “Tilbage til Jorden” – en kombineret bog og CD udgivelse.

Sideløbende med den kunstneriske karriere underviser Majbritte Ulrikkeholm i forskellige former for kreativitet og udvikler konceptet “Kreativitet, indsigt og forvandling”, som samles i bogen DET MAGISKE RUM, der udgives i 2002.

I 2002 udgiver Majbritte Ulrikkeholm CDen “The door to silence”. Musik og tekst er inspireret af hendes arbejde med meditation og selvudvikling.

Herefter påbegynder Majbritte Ulrikkeholm et større projekt – en musikalsk trilogi, hvor digte af Kahlil Gibran, William Blake og Walt Whitman omsættes til musik.

I april 2004 udkommer Majbritte Ulrikkeholms tredje erindringsroman “Breve fra Maria” og her efter følger romanen Den perfekte elsker, der beskriver en mulig sammenhæng mellem seksualitet og spiritualitet.

Sammen med romanen Den perfekte elsker udkommer CDen Rising from Love, som beskriver samme tema gennem ord og toner.

I 2007 indspiller hun sammen med verdensmusikeren Søren Frieboe Songs of the Earth, som de udgiver på Majbritte Ulrikkeholms eget pladeselskab Natural Surroundings.

I september 2007 fejrer Majbritte Ulrikkeholm sit ti-års jubilæum som forfatter med sin syvende bogudgivelse Hannas Have (en kreds af fortællinger)

I september 2009 udkommer hendes bog Gudindens genkomst, en bog om kvindelighed,kraft og kreativitet.

MENNESKE: Januar 2010 vender Majbritte Ulrikkeholm tilbage med et pop/rock album med sange på dansk , der alle har det til fælles at de er reflektioner over livets dybere mening og over det at være menneske.

ROM, MIN ELSKEDE. Marts 2011 udkommer Majbritte Ulrikkeholms niende bog. En magisk kærlighedsroman, der udspiller sig på Roms tage, hvor fortid og fremtid, drøm og virkelighed smelter sammen. Med bogen følger et soundtrack bestående af ti sange, der beskriver bogens hovedscener.

I 2012 udkommer albummet Sange i natten – et album om at finde tilbage til sig selv og samle stumperne af et knust hjerte til et nyt og værdigt liv.

I oktober 2013 udkommer PILGRIM I HJERTET et års optegnelser fra det Majbritte Ulrikkeholm kalder Sjælens have, som er hendes eget sted på Amager men som også er et sted i det menneskelige indre. Bogen er bygget op som en almanak med inspirationer til alle livets årstider. Teksterne er omsat til musik af Majbritte selv på albummet ALMANAK – sange til livets årstider.

I 2015 udkommer Majbritte Ulrikkeholms første juleCD med hendes egne sange, der giver plads til både julesorg og glæde. Om Min allerførste Jul skrev Politikens anmelder Kim Skotte: Dette er en juleplade fra en tidligere gospelstjerne, man skal tage alvorligt, og det fortjener den også. ’Gabriels sang til Maria’ og ’Det smukke ved sne’ er højtideligt julesmukke. ’Selvom det er jul’ med spinkelt jamrende trædeorgel gør indtryk, og Carsten Lauridsens diskrete blæsere giver mange af numrene en spartansk og stemningsfuld iscenesættelse. 

Rejsen til Kærlighed sammen hver for sig og alene udkommer oktober 2016. Bogen er inddelt i inspirationstekster, digte og fortællinger, som inviterer læseren til at se kærligheden i et bredere perspektiv.

I 2018 udkommer Farvel, kære sofa – en bog om at rydde op i sit liv og ændre sine kærlighedsspor. Bogen er en samling af refleksioner, digte og fortællinger, der tilsammen giver et vigtigt indblik i en hemmelig livskamp, som finder sted i et menneskes liv, der ikke fik kærligheden i vuggegave. Det er en beretning, der kan bringe håb om, at uanset hvad vi har oplevet i livet, så kan vi ændre vores kærlighedsspor og tillade os selv at elske og blive elsket.

I 2019 udgiver Majbritte Ulrikkeholm sin første digtsamling 24 digte til min elskede samt undervisningsbogen Skriv fra Sjælen og tag på eventyr med de svære følelser.

I 2020 udgiver Majbritte bogen HÅB sammen med sin kæreste Lawrence Lindhardt Christensen. Bogen er skrevet under nedlukningerne. For at holde fokus på lyset og håbet beslutter de to at skrive en tekst for hinanden hver dag, og det bliver til en bog om kærlighed og forår og om at møde kriser fra kærlighed.

I 2022 udkommer bogen VISION, hvor Majbritte Ulrikkeholm samler 30 års erfaring som kunstner og underviser.

Samme år udgiver hun sit første soloalbum med improviseret flygelmusik Embraced by stars – piano for inner peace.

Ny bog på vej: 8. november 2022 udkommer hendes 17. bog De udødelige svaner – MAGISKE fortællinger digte og drømme. I denne bog har Majbritte samlet tekster fra 25 års skriveliv sammen med helt nye tekster. Som en bonus er der en bog i bogen: Et liv med plads til sjælen – optegnelser fra en forvandlingstid. Med denne bog fejrer Majbritte Ulrikkeholm sit 25 års jubilæum som forfatter.

“Både bøger og musik rummer en intensitet og en vilje til ægthed, som rammer én lige der, hvor man får lyst til at åbne hjertet og elske alle mennesker” Susanne Bjertrup