På denne side:

Beskrivelse af bogen, video, oversigt over arrangementer
og uddrag fra bogen nederst på siden

Farvel, kære sofa en bog om at rydde op i sit liv                                       og ændre sine kærlighedsspor

Beskrivelse fra HISTORIA FORLAG

Farvel, kære sofa er to års optegnelser fortælleren har gjort under et omfattende livsoprydningsforløb.

Det er en fortælling om at rydde op og rive ned for at give plads til det nye og om at give sig selv det, man et helt liv har ventet på, skulle komme fra en anden. Det er en fortælling om at tage ansvar for det, der er forfaldet i det ydre såvel som i det indre.

Der er glimt af sorg og glimt af glæde. Der er mørke strejf af fortid og lysglimt af stille lykke, da fortælleren langsomt og målrettet arbejder sig ud af følelsesmæssig afhængighed. Vi følger fortælleren, mens hun sætter sit hus i stand, og der kunne i lige så høj grad være tale om et hus i det indre, da hun river gamle skabe ned for at bygge en solkrog, og da hun tapetserer et værelse med næsten forsvundne roser for at minde sig selv om det, der bliver tilbage, når alt andet forsvinder.

Farvel, kære sofa er en samling af refleksioner, digte og fortællinger, der tilsammen giver et vigtigt indblik i en hemmelig livskamp, som finder sted i et menneskes liv, der ikke fik kærligheden i vuggegave. Det er en beretning, der kan bringe håb om, at uanset hvad vi har oplevet i livet, så kan vi ændre vores kærlighedsspor og tillade os selv at elske og blive elsket.

Arrangementer:

♥ Sensommermarked 26. august

med det gratis foredrag  Jeg skriver min sandhed

Soul Shoppen slår dørene op i Annekset Ved Slusen 30 klokken 13.00 – 15.30

Jeg byder på kaffe te og karameller og et helt gratis foredrag om at skrive. Jeg vil fortælle om, hvordan jeg bruger mine optegnelser som pejlepunkter på min pilgrimsfærd gennem livet og om hele den spændende proces det er at skrive. Men jeg vil også fortælle om alle de hjørner og kroge vi må møde og rense ud i for at blive modige nok til at dele vores sandhed fra hjertet.

Efter foredraget er der åben butik, hvor man kan købe min helt nye bog til fejringspris 200,-

Der er god tid til at få bogen signeret.

Der er også mange smukke notesbøger, og der vil være masser af tid til at kigge i butikken og lade sig inspirere.

Man er også velkommen til blot at komme og høre foredraget og drikke kaffe og hygge sig med andre pilgrimme i gårdhaven efter foredraget.

Butikken åbner klokken 13.00. Foredraget begynder klokken 13.30 og her efter er der åbent til klokken 15.30.

Jeg beder om, at man holder kaffe te og vand på afstand af bordene med bøger.

Vi stiller flag op ude ved vejen, så det er til at finde.

 

♥2. september 13.00 – 18.00 København

Heldagskursus: Når kærligheden koster (kun kvinder)

Læs mere under KURSER

Deltagerne vil modtage den nye bog i velkomstgave

♥23. september 2018 14.00 – 15.30 Århus

Farvel, kære sofa sang-foredrag i Musikhuset Århus (fri entré)

Dette er det officielle bogudgivelsesarrangement arrangeret i samarbejde med Musikhuset

 

♥2. oktober 19.30 Farvel kære sofa

et foredrag om at rydde op sit liv og ændre sine kærlighedsspor

Greve bibliotek Billetter her 

♥ 10. oktober 2018 19.30  Farvel, kære sofa

Gro Lightworkers Hvalsø Station, Tølløsevej 1 4330 Hvalsø

Billet – her 

 

♥ 23.oktober 19.00 – 21.30 2018 Farvel, kære sofa

Center for Personlig udvikling (CPU) i Viborg,

Hansgade 7-9, 8800 Viborg.

Køb billet her

 

Forkortet kapitel fra bogen

Den sorte boks 

Da jeg første gang hørte om fænomenet black box eller den sorte boks, som er et detaljeret elektronisk værktøj til at opklare flystyrt, mærkede jeg, at det havde noget med mig at gøre. Jeg blev interesseret i fænomenet. Tænk at noget kunne overleve et styrt. Tænk at noget var designet og bygget til at kunne overleve styrtet, så det sidenhen kunne findes blandt vraggodset og fortælle om, hvordan dette fly var styrtet ned. Årsagen til styrtet kunne findes i den sorte boks.

Jeg forstod at black box kendetegner et elektronisk kredsløb, hvor man i overordnede træk ved hvad det foretager sig, mens den detaljerede opbygning eller virkemåde er et lukket land.

I det meste af mit voksne liv har jeg oplevet mit kærlighedsliv som et nedstyrtet fly. Jeg har gang på gang vandret blandt vraggods og søgt efter årsagen til mit styrt. Man finder netop den nedfaldne boks for at aflytte samtaler, afkode lyde og andet, der kan give information om årsagen til styrtet.

Jeg har en sort boks inden i mig, tænkte jeg. Alt, der har ledt i retning af mit styrt, findes i den boks. I orverordnede træk ved jeg, hvad jeg går rundt og foretager mig, men den detaljerede virkemåde er lukket land.

Det var som om jeg havde låst alt det ubærlige inde i den boks. ”Jeg kommer tilbage til dig, når jeg er klar,” sagde jeg og forseglede boksen.

Men jeg glemte alt om den sorte boks inden i mig, indtil jeg hørte om fænomenet, der kunne forklare flystyrt. Afdække årsagen. Og noget i mig genkendte det, jeg hørte om, for jeg huskede, at jeg havde en boks i mig med tusindvis af samtaler, oplevelser, indtryk og lyde, jeg havde forseglet, fordi de var for grusomme at bære rundt på. Oplevelser, man aldrig kan glemme, men som man har lov til at forsegle i en sort boks. I et lukket indre land. Indtil man er klar.

Det var overvældende at åbne den sorte boks. At begynde at huske. Og se hvordan mit styrt var tilrettelagt.

Hvorfor skulle man udstyre et fly med en sort boks, og hvorfor skal man finde den og åbne den? Fordi man ikke ønsker, at et fly skal styrte igen. Og derfor må man lære. Af samtalerne, af beslutningerne der er truffet i cockpittet. Man må åbne boksen og se.

Det kan være svært at finde den sorte boks i forbindelse med et flystyrt, men endnu sværere er det at finde den sorte boks indeni. Usynlig ligger den og sender sine signaler. Indtil den bliver fundet og åbnet, afdækket og afkodet.

Jeg har aldrig vidst, hvordan jeg skulle komme ind til den boks, men den åbnede sig for mig i små bitte ryk, da jeg begyndte at tømme skuffer og skabe i mit hus. I starten ville jeg rydde op, men så begyndte jeg også at rive ned for at bygge op. Det ene skridt tog det andet.

Jeg fandt den boks blandt alt mit vraggods. Jeg åbnede boksen og så, hvorfor mit fly styrtede ned. Jeg afspillede og udforskede, huskede og græd. Opdagede og forstod, at jeg ikke er et stakkels barn, der er styrtet ned med sit kærlighedsfly.

Jeg er en vild og stærk sjæl, der har overlevet et styrt.