Under de generelle oplysninger kan du finde kalender over alle kurser og retræter.

Sådan tilmelder du dig et kursus

LÆS VENLIGST PUNKTERNE MED GENERELLE OPLYSNINGER  FØR DU TILMELDER DIG

1) Find kurset længere nede på siden, hvor du kan se., om der stadig er ledige pladser og læs udførlig beskrivelse –

2) Send mail med følgende oplysninger til ADMINISTRATOR Jette Sørensen:  info@majbritteulrikkeholm.com

a) ca 10 linier om dig selv
b) Kursets titel – dato + by
c) dit eget navn, adresse postnummer og by, telefon + mail

Du får besked om optagelse, indbetaling o. l. her efter.

BEMÆRK: Du skal ikke sende disse oplysninger ved arrangementer, hvor der købes billet på Place2book

GENERELLE OPLYSNINGER

Ulrikkeholm Seminar tilbyder kurser til personer, der ønsker at forløse deres iboende kreativitet og spiritualitet gennem arbejde med stemme, sang, skrivning, kropsbevidsthed, åndedræt, fordybelse og fællesskab. Undervisningen finder sted i smukke fredfyldte lokaler på Indiakaj med Kastellet i baghaven og vandet omkring os og i gåafstand fra Østerport station. (Retræter undtaget)

Kurserne er bygget op omkring forskellige temaer, og det er gældende for alle kurser uanset tema:

Man behøver ingen sang eller skriveerfaring for at deltage.

Arbejdet foregår i større grupper, og det er en forudsætning for deltagelse, at man er i stand til at arbejde selvstændigt og har et personligt psykisk stabilt afsæt for at arbejde udforskende, eksperimenterende og kreativt på gruppens præmisser. 

Terapeuter, psykologer, pædagoger, lærere, rådgivere o.l kan erhverve sig redskaber til at integrere kreativitet i deres videre arbejde med mennesker. 

Professionelle kunstnere kan også have gavn af kurserne og kan erhverve sig redskaber til helbredelse af præstationsangst og desuden få redskaber til at få direkte adgang til inspiration. 

Deltagerne vil uanset faggruppe blive anvist veje til at integrere kreativiteten som en styrkelse af det han/hun til dagligt er beskæftiget med.

  • Der er kurser kun for kvinder og kurser for mænd og kvinder
  • Af respekt for det kollektive felt kan man ikke ankomme senere eller gå før afslutning ved kurserne, og det forventes, at man deltager i det fulde program.
  • Ved retræter indgår mad og overnatning, dette er ikke tilfældet ved kurser i København, hvor kursisterne selv sørger for overnatning og forplejning.

Personer med behandlingskrævende psykiske lidelser kan ikke optages i gruppen, da udfoldelse i mindre grupper med individual terapeutisk støtte er langt bedre for psyken, hvis man er et særligt sårbart sted i livet, hvor behandling er påkrævet. 

Her på siden findes udførlig beskrivelse af: Påskeretræten, sommerretræten, kortere kurser samt længere intensive forløb og årstidsritualer.

Se videoen Lærer i en ny tid

 Efterår – Vinter  2016

 KVINDENS KREATIVE CAMINO                          
En rejse ennem de 12 hellige nætter i følgeskab med en magisk kraftfuld kvindecirkel                                                                         

Intensivt forløb 2 weekendkurser, et dagkursus + et aftenkursus

8.9 okt + 5.6 nov lørdage 11.00 – 17.00 søndage 11.00 -14.30 Torsdag den 8. december 18.30 – 22.00 Lørdag den 7. januar 2017 11.00 – 15.30 samlet pris 4900,-  INGEN LEDIGE PLADSER

 

 ♥Lys i mørket – ved Alle Sjæles Dag

Rituelt aftenseminar 2. november kl. 19.30 – 22.00 

Vi tænder lys for vores kære afdøde og møder dem i
sang og guidet meditation.
Indiakaj 10 Østerbro København

Velkommen til en smuk og meditativ aften for hjerte og sjæl hvor vi sammen vil mindes, ære og fejre alle vore kære afdøde. Ved ankomst vil I modtage et lys, som I kan tænde og ved lysene, der er tændt vil jeg synge for jer, og vi vil synge sammen. Jeg vil læse fortællinger, der bringer lys i mørket og guide en poetisk fantasirejse, hvor I vil kunne møde de kære. Der vil også være enkel sangmeditation, som ikke kræver nogen sangerfaring.

I pausen vil jeg servere kaffe, te og bløde franske smørkarameller

Alle Sjæles Dag er en gammel katolsk højtid, hvor vi tænder lys for og mindes de afdøde. Ikke at forveksle med Alle Helgen hvor vi fejrer helgenerne. Jeg har haft dagen med mig gennem livet som en smuk lys dag, hvor vi besøgte gravstederne og tændte lys i hjemmet og mindedes de afdøde. Med dette rituelle aftenseminar vil jeg ånde nyt liv i den gamle tradition. Sammen med jer.

Vi vil tænde lys og være sammen med vores afdøde på en fejrende og opbyggelig måde.

Kun voksne deltagere ved dette arrangement.

Billetter a 200,- kan købes her (10 kroner fra hver billet går til min Røde Kors Kors juleindsamling)

 

♥ Tænd LYS i dit LIV 

Ryd op og skab rum for Sjælens rejse til

kærlighed, kraft & kreativitet

Nyt intensivt oprydningsforløb for kvinder i 2017

11. 12. marts 29.30 april 20.21.maj 17. 18. juni

Lørdage 13.00 – 18.00 (med tid til stilhed midt på dagen)

Søndage 11.00 – 14.30 (med frokostpause)

Pris 6000 for alle fire weekender 1000 betales i depositum ved tilmelding resten af beløbet betales samlet 1. marts

Vi rydder op i relationer, så vi kan finde sjælens rejsepartnere, rydder op i tanker og indre overbevisninger, så nye kreative idéer kan bryde frem, vi rydder op i livet og skaber rum for sjælen.

Dette forløb er for kvinder der ønsker den store oprydning i livet, så der virkelig kan blive plads til lyset i livet, kærligheden, kraften og kreativiteten. Der er allerede kærlighed, og vi er allerede kraftfulde og kreative, men til tider propper vi vores liv og vores relationer med rod, så sjælens blomst ikke kan folde sig ud.

Vi rydder op i relationer, vi rydder op i tanker, vi rydder op i den bagage vi har med. Vi skal ud på sjælens rejse, og vi er nødt til at se, hvad vi tager med på den rejse. Hvad vi har brug for tager vi med på rejsen, og hvad der ikke længere tjener vores sjæls udfoldelse tager vi afsked med.

Det er sårbart at rydde op, for under alle de uhensigtsmæssige mønstre og nedbrydende tanker og relationer ligger det, vi føler os trygge ved. Derfor inddrager vi ritualer, der styrker os og begaver os med kræfter, der er langt større end dem, vi selv kan præstere, og vi bygger os op gennem masser af kreativt arbejde, der styrker den kvindelige, kreative sjæl.

Alle bliver styrket i at stå i deres kraft, og alle vil komme til at kende deres sårbarheds styrke. Hver enkelt kvinde vil blive guidet til at tænde lys i livet, så kærligheden, kraften og kreativiteten kan strømme frit og naturligt. Hver enkelt kvinde vil få sat sin stemme fri, så hun frit og frejdigt kan synge i sjælens kor og fortælle frit fra hjertet. Hver eneste kvinde vil lære at tage vare på sin sårbarhed, så hun kan stå i sit lys og elske modigt og åbent, og hver eneste kvinde vil få redskaber til at møde frygten for skammen ved at stå ultimativt lysende, skabende og kvindelige i vores kraft.

Når vi står ultimativt i vores lys, når vi udtrykker vores sandhed, kan vi ikke undgå at møde andres projektioner og i værste fald nedgørelser. Alle vil få redskaber til at møde og omgåes dette svære punkt, som er årsagen til at mange mennesker ikke ultimativt udtrykker deres sandhed fra hjertet.

Gennem bevidsthedsarbejde og energetisk opbygning af energi, vil enhver blive klædt på til at kunne stå i kraften og i lyset og blive stående – uanset hvad andre gør.

Sang og skrivning indgår som en naturlig del af kurset, men man behøver hverken sang eller skrive-erfaring for at deltage men professionelle kunstnere med interesse for kreativitet som en åndelig vej er meget velkomne og vil blive mødt, hvor de er.

Kurset henvender sig til kvinder der har arbejdet en del med sig selv og som er i stand til at arbejde selvstændigt og eksperimenterende i tiden mellem kurserne.

Vigtigt: Af hensyn til fordybelsen og seriøsiteten på holdet forpligter man sig til at deltage i det fulde program ved alle kurser og kan ikke ankomme senere eller gå før tid.

Læs inspirationsartikel her: Ryd op i relationer så du kan møde sjælens rejsepartnere 

 

♥ Påske-retræte mænd og kvinder

13. – 16. april Inspirationscenter Maribo

Inspireret af livet i kloster synger og skriver vi os ind i stilhed. Vi har fokus på døden og opstandelsen i det kollektive felt og i den enkelte.

 

♥ INDVIELSE af hjerte og sjæl Sommer-retræte for kvinder

6. – 9. juli Inspirationscenter Maribo

Siden opdateres løbende

 

ALLEREDE AFHOLDTE ARRANGEMENTER:

♥ Tænd lys i dit liv – ultimativ transformation

Nytårs-foredrag og ritual med Majbritte Ulrikkeholm

Tirsdag den 5. Januar kl. 19.00 – 21.30 pris 200,- Indiakaj 10 Østerbro København UDSOLGT

♥Kyndelmisse

Foredrag om sårbarhedens styrke, hjertesang og lystændingsritual

Tirsdag den 2. februar kl. 19.00 – 21.30 pris 200,-

Indiakaj 10 Østerbro København

Billet købes her

 

♥Fold dit forår ud & Tænd lys i dit liv – udvidet årstidsritual

Kreativ, kraftfuld, INSPIRATIONSDAG søndag den 3. April 14.00 – 18.00

Lukket for tilmelding

Pris inklusiv kaffe, te, kiks og lidt sødt til pausen: 550,-

Køb billet her

♥ København Lyset og Friheden

Drømmer du også om at leve et frit liv? Kom og tænd lys og sæt sjælen fri!

4. maj på Indiakaj 10 Østerbro 19.30 – 22.00

Foredrag krydret med sange og eventyr, lystændingsritual, fællessang og øvelser, der sætter deltagerne fri.
Der vil være sange om frihed, fællessang, hvor vi mærker friheden indefra, når vi sætter stemmen fri og kreative øvelser den enkelte kan tage med sig videre på rejsen mod indre frihed.
Vi vil undervej i forløbet afholde et lystændingsritual, hvor vi syngende tænder lys for de steder i os, der kalder på at blive sat fri.
Arrangementet er lagt på befrielsesdagen 4. maj, så vi vil finde ekstra styrke i at mange mennesker i det kollektive felt fejrer Lyset og Friheden.
Pris 200,- incl. kaffe te og lidt sødt  stadig pladser Køb billet her

♥ KVINDENS VEJ                                                            

til værdighed, kraft & kreativitet

En intensiv rejse for kvinder gennem hjertet ind i dybet af sjælen, hvor den skabende kraft sættes fri og den indre dronning træder fem i frihed til at være den hun er

 4 sammenhængende weekender 27. 28. februar 19.20.marts 16.17.april 21. 22. maj Lørdage 11.00 – 17.00 søndage 11.00 – 14.00

Samlet pris 5900,- depositum 900 betales ved tilmelding efter man har modtaget tilsagn

Forår 2016

♥ PILGRIM I HJERTET  – Poetisk Påskeretræte

(mænd og kvinder)

Sang og stilhed – fordybelse og eftertanke – fællesskab og fortælling

Inspirationscenter Maribo 24. – 27. marts 2016

BEMÆRK sidste frist for tilmelding og indbetaling er 14. marts

Lukket for tilmelding

Pris 4250,- dækker undervisning, fuld forplejning + tre overnatninger i dobbeltværelse. Mulighed for enkeltværelse ved tillæg på 200,- pr. nat

ÅRHUS Tænd lys i dit liv – Sårbarhedens styrke

Foredrag  med hjertesang og lystændingsritual

Lysets Hus i Århus Onsdag 1. juni 19.00 – 21.30

Denne aften er ment som en hyldest til lyset, til stemmen og til det allerfineste i mennesket – sårbarheden som kilde til sjælelig skabelse og udvidelse af hjerterummet. En opblomstring på den første officielle sommerdag.

Foredraget handler om at ære sårbarheden og omdanne den til en uvurderlig styrke, der kan vise en mild vej til ULTIMATIV TRANSFORMATION og menneskelig opblomstring.

Deltagerne får i løbet af aftenen anvist enkle redskaber og øvelser, som kan tages med videre på rejsen, så arbejdet kan fortsætte selvstændigt efter foredraget.

Der vil være indlagt pauser i foredraget, hvor vi vil synge sammen, mærke lyset i stemmen og lade ordene synke dybere ind, mens vi synger hjertesange, som alle kan deltage i, også selvom man aldrig har sunget før.

I løbet af aftenen vil vi afholde et lystændingsritual, og hver enkelt deltager får mulighed for at tænde lys for det fineste allermest sårbare sted i livet og i hjertet og for det, der kalder på nyt liv i livet.

Ritualet vil være støttet af en lyssang, som alle kan synge med på, også selvom man ikke har sunget før.

Pris: 200,- Køb billet her

 

♥ Kærligheds Aften ved sommersolhverv

21. juni kl. 19.30 – 22.00 Indiakaj 10 København

Årstidsritual hvor vi fejrer kærligheden med sang, fortælling og fælles lystændingsritual.

Vi fejrer kærligheden ved sommersolhverv, som er årets længste dag. Jeg vil synge for jer og tale om veje til hjertets åbning. Denne aften vil vi se, at kærligheden er for alle. For dem, der vandrer sammen, og for dem, der vandrer alene. Vi vil opdage, at kærlighed ikke er noget, vi behøver søge efter eller vente på. Kærlighed er en måde at være i livet på. Og når vi ser det, kan al vores venten høre op. Kærligheden er lige her. Det vil vi mærke, når vi sammen synger hjertesange, alle kan synge med på, og når vi syngende tænder lys for kærligheden.

Aftenen har elementer fra både koncert, foredrag og workshop og er samtidig en rituel aften, hvor vi vi vil forvandle rummet til et hjerte, vi nænsomt kan træde ind i.

Som ved alle årstidsarrangementer får deltagerne også enkle øvelser med hjem.

Vi befinder os i smukke omgivelser, og man kan eventuelt gå en smuk sommersolhvervstur ved havet eller Kastellet før eller efter arrangementet.

Jeg håber at se rigtig mange af jer til en magisk aften på Indiakaj.

Køb billet her

Sommer 2016

 SJÆLENS SOMMER                          

Kreativ hjerte-retræte for kvinder

med sang, stilhed, skrivning og sanselighed 

Inspirationscenter Maribo 4. – 7. august 2016 Pris 4250,- dækker undervisning, fuld forplejning + tre overnatninger i dobbeltværelse. Mulighed for enkeltværelse ved tillæg på 200,- pr. nat

Retræten henvender sig til kvinder, der er bekendt med mit arbejde gennem tidligere kurser, bøger eller andre sammenhænge. Hvis man ikke har deltaget på tidligere kurser fordres en høj grad af respekt for arbejdsform, kultur og etiske grundregler, der er ad åre er opbygget omkring det kollektive felt omkring kurser og retræter i dette regi.

Ikke flere ledige pladser

Den årlige sommer-retræte henvender sig til kvinder, der ønsker en fordybelse af hjertekontakten og en yderligere udfoldelse af sjælen gennem stemme og kreativitet.

Man må se sig i stand til at arbejde selvstændigt med egne temaer og være fortrolig med såvel stilhed som frisættende kreativitet og desuden have respekt for andres private rum.

Vi synker dybere ind i hjertet og skaber en hellig cirkel, hvor sjælens kreativitet kan foldes ud. Vi vil lade stemmen åbne og rense os, vi vil skrive fortællinger fra hjerte og sjæl, og vi vil lade hjertet næres af stilhedens rum. Vi vil træde ind i sjælens skabende katedral, hvor vi vil opdage al den kvindelighed, kraft og kreativitet, der er tilgængelig for os, når vi tillader det. Vi vil blomstre og folde os ud i hjertet af den varme sommer.

Men deltagerne vil også få redskaber til at krydse over broen fra hjertet til verden – redskaber der kan gøre det nemmere at møde verden, der hvor vi er allermest sårbare. I det åbne sårbare hjerte. Vi vil opdage, hvordan vi virkelig kan se vores dybeste sårbarhed som vores allerstørste styrke, når først vi har taget beslutningen om AT LEVE FRA HJERTET. Også efter retræten.

Vi vil sammen mærke stemmens helbredende kraft. Vi vil opdage fortællingerne i og omkring os, og vi vil dele, hvad der kommer fra dybet ved smukke seancer, hvor der inviteres til at dele i et åbent ikke-dømmende rum, hvor sangen og fortællingen er hellig, og hvor hvert eneste bidrag bydes velkommen som det fineste stykke af sjælen.

Deltagerne vil få enkle redskaber, der vil støtte den intuitive skriveproces, så man virkelig får fornemmelsen af at skrive fra sjælen og hjertet. Stemmen vil blive sat fri gennem enkle øvelser, og man vil modtage intuitiv sang-undervisning, som sætter den enkelte i stand til at føle sig fri til at kunne indgå i sang-meditationerne, som vil være en del af den daglige praksis.

STILHED: der er indlagt stilhedspauser, så hver enkelt kan få fred til sin egen proces og sit eget dybe møde med sjælen som en forudsætning for et autentisk og fredfyldt møde med fællesskabet.

Man forpligter sig til at deltage i det fulde program.

Inspirationscenteret understøtter processen med nærende mad tilberedt med kærlighed (også mulighed for vegetar).

Man behøver ikke sang/skrive-erfaring for at deltage. Vi arbejder med det kreative fra sjælen, og her har alle adgang til kreativitet. Dog er professionelle sangere og musikere med interesse for at udforske sjælens kreativitet som en vej til hjertets åbning også meget velkomne og vil blive mødt der, hvor de er. Medbring gerne instrument.

BETINGELSE FOR DELTAGELSE: Retræten er eksperimenterende, og det kræves, at man har et stabilt psykisk fundament som afsæt og ser sig i stand til at arbejde selvstændigt i en større gruppe. Er man p.t i behandling for psykiske lidelser anbefales mindre grupper med mere fokus på den enkelte deltager.

Start 4. august med indkvartering om eftermiddagen fra 16.00, velkomst og aftensmad 18.30 aftenmøde 20.00. Slut 7. august efter frokost med afslutningsritual kl. 14.00 – 14.30.

5.+. 6. undervisning fra 10.00 – 12.30 + 16.30 – 18.00 + Aften: 20.00 – 21.30

Stilhed: Hver dag stilhed fra 14.00 – 16.30 med tid til egen fordybelse, skrivning, refleksion o.l. Aftenstilhed fra 22.30 – 10.00 med tid til at drømme og træde stille ind i dagen.

Retræten kan rumme max 24 deltagere

BEMÆRK: Retræten er minus alkohol, mobiltelefon og internet (Man kan dog foretage vigtige mobilopkald fra vejen)

♥ KREATIVITETENS HELBREDENDE KRAFT

Med særligt fokus på sårbarheden som en styrke og en evig kilde til skabelse

weekendkursus mænd og kvinder også velegnet for terapeuter, psykologer o.l der gerne vil opdage nye, kreative veje til at arbejde med forløsning af menneskelige ressourcer, og som ønsker at udforske sårbarheden som en evig kilde til skabelse.
16.-18.september pris 1800,- STADIG LEDIGE PLADSER
Fredag 19.30 – 21.30 Introduktion og lystændingsritual
Lørdag 11.00 – 17.00 m. fem kvarters pause hvor af tre kvarter er til stilhed
søndag 11.00 – 14.30 m. kortere pause

Mange af mine kursister arbejder med andre mennesker og ønsker at blive endnu bedre til at hjælpe dem, de ønsker at støtte på deres rejse gennem livet. Jeg har derfor sat et kursus op, som i særdeleshed henvender sig til terapeuter, psykologer, lærere, pædagoger, vejledere og alle andre, der arbejder med mennesker. Kurset kan dog også benyttes som et redskab på ens egen personlige livsrejse uanset hvad man arbejder med.

Der vil være masser af kreative øvelser og redskaber, som kan bruges i arbejdet med mennesker men også redskaber, som vi kan bruge i vores egen helbredelse. Øvelser og redskaber, der viser os veje til at udtrykke os fra den inderste og dybeste sårbarhed, så vi ser, at sårbarheden er vores styrke og kilden til den fineste skabelse. Sårbarheden er det sted, hvor vi kender det blødeste af os selv, og det er det sted vi må komme fra, når vi rækker ud for at støtte andre.

Det er min dybeste erfaring i mit eget arbejde med mennesker, at når vi befinder os i kritiske momenter i livet, har vi ikke brug for en alvidende kraft, der ved hvad vi skal og bør. Vi har brug for at blive set og genkendt af et menneske, der genkender os fra det inderste af livet og som kan holde rummet for os, når vi folder vores egen visdom ud.

Det er det jeg gerne vil give videre med kurset KREATIVITETENS HELBREDENDE KRAFT.

Beskrivelse:

Gennem sang, kreativitet, udfoldelse, indlevelse, oplevelse, udlevelse, fantasi, bevægelse, åndedræt vækker vi alt det til live, som alt for længe har slumret i os. Vi vågner til livet selv. Vi mærker, at vi lever. Vi giver os lov. Vi tillader livet at blive levet igennem os. Vi mærker livskraften. Og vi folder os ud på livets scene. Vi mærker, at fra det allermest kreative sted i os, vil vi have styrken til at møde det allermest sårbare i os.

Men hvorfor er vi ikke bare ultimativt dem, vi er og altid var bestemt til at være? Hvorfor træder vi ikke bare frem? Fordi der kan være urfrygten for afvisning, nedgørelse, udelukkelse og alt det andet, vi kan frygte. Men ikke at folde sjælen og kreativiteten ud kan på længere sigt medføre tristhed og depression. Dette kursus viser, at kreativiteten er en selvhelbredende kraft, vi har med os ind i livet. “Hvis du udtrykker det, som er i dig, vil det, du udtrykker, frelse dig. Hvis du ikke udtrykker det, som er i dig, vil det, du ikke udtrykker ødelægge dig” siger Jesus i Thomasevangeliet.

Vi vil udforske, hvorfor vi ikke udtrykker det, som er i os, og vi vil skabe et rum, der åbner sig i kærlighed og accept. Et sted der accepterer og anerkender sårbarheden. Så vi kan “udtrykke det som er i os.”

Deltagerne vil blive mødt der hvor de er. Man behøver hverken sang eller skriveerfaring for at deltage. Kreativiteten er en hjælper til at vække livet i os. Og vi skal ingenting præstere. Bare nyde kreativiteten og livet i livet og oplevelsen af os selv og hinanden på livets smukke scene, hvor gamle sår heles lige så stille og helt af sig selv. Når kreativiteten sættes fri, og sårbarheden anerkendes og anskues som en forudsætning for den fineste skabelse.

Fredag aften lander deltagerne blidt til stille fællessang, foredrag om de redskaber, der danner grundlag for kurset og fælles Lystændingsritual.